هپاتیت ب مهم‌ترین علت سرطان کبد است

 

 

 

رئیس مرکز بهداشت استان مرکزی در گفتگو با مهر در اراک با اشاره به این که هپاتیت ب بیماری ویروسی خطرناک اما قابل پیشگیری است ، افزود: این بیماری به کبد آسیب می‌رساند و فعالیت آن را مختل می‌کند که مهم‌ترین و موثرترین راه مبارزه با این بیماری پیشگیری به وسیله واکسیناسیون است.

وی با بیان این که در سال 86 ، 280 مورد سرطان کبد در استان شناسایی شده، عنوان کرد: در کشور ما حدود 2‌‌میلیون نفر حامل ویروس هپاتیت ب و حدود 300 هزار نفر مبتلا به بیماری هپاتیت ب هستند.

عشرتی با اشاره به روش‌های انتقال آلودگی این بیماری گفت: این بیماری از طریق تماس جنسی حفاظت نشده با فرد آلوده، استفاده مشترک از ابزار آلوده تیز و برنده نظیر سوزن، سرنگ، تیغ اصلاح و مسواک، تزریق مکرر خون یا فرآورده‌های خونی آلوده، دیالیز با وسایل آلوده و پیوند اعضای آلوده، تولد از مادر آلوده به هپاتیت ب، خالکوبی، حجامت، سوراخ کردن گوش، خدمات پزشکی و دندانپزشکی در محل‌های نامطمئن و آلوده منتقل می‌شود.

رئیس مرکز بهداشت استان مرکزی با تاکید بر این که ویروس هپاتیت ب از طریق تماس جنسی، بزاق و تزریق آلوده نیز قابل انتقال است، خاطرنشان کرد: این بیماری از طریق دست دادن، در آغوش گرفتن، هم‌غذا شدن، وسایل نقلیه عمومی، سرویس‌های بهداشتی، استحمام، استخرهای شنا و نیش حشرات منتقل نمی‌شود.

وی اظهار کرد: از عوارض مهم این بیماری مزمن شدن آن است که در افراد بالغ، 15  10 درصد بیماران دچار این عارضه می‌شوند و نوزادانی که بیماری را از مادران خود می‌گیرند احتمال مزمن شدن بیماری در آنها بیش از 90 درصد خواهد بود و هر چه سن ابتلا بالاتر باشد احتمال مزمن شدن بیماری کمتر است.

عشرتی با اشاره به این که پیشگیری از هپاتیت ب، ساده‌تر و باصرفه‌تر از درمان آن است، گفت: دریافت واکسن هپاتیت ب توسط افراد خانواده فرد آلوده که با وی هم منزل هستند، پرهیز از استفاده از وسایل تیز و برنده، پرهیز از تماس جنسی مشکوک و حفاظت نشده ازجمله راه‌های پیشگیری از این بیماری است.